sábado, 28 de noviembre de 2009

El llop ha tornat

Setmana extraordinària
18 - Novembre - 2009

Dimecres


L'activitat educativa que vaig anar a visitar va ser amb l'Anna Taberner.
El dimecres no realitzaven l'activitat educativa a la qual volíem anar, i va ser el diumenge 22 quan vam anar a veure-la.

L'activitat va consistir en:
- Anar a caixa forum.
- Vam visualitzar una obra de teatre titulada "El llop ha tornat", adreçada a espais familiars acompanyats amb nens a partir de 3 anys.
- La història...

"El bosc on es mou el nostre personatge és la ciutat i la nit. Un vell llop ha vingut a la ciutat, no se sap què busca però la gent està espantada. Els diaris i les notícies el presenten com l'últim d'una raça maleïda i perillosa. Tothom creu haver-lo vist; alguns, saltant una tàpia d'un salt enorme, a d'altres, els falta el gat i d'altres...i davant del dubte, tot és culpa del llop. Però, ai! I si les coses fossin diferents?"

El protagonista, era el llop, el qual va contar tres històries: "Les set cabretes i el llop", "Els tres porquets" i "La Caputxeta vermella". En cadascú dels contes anava demostrant les seves queixes en el que el seu destí i el de la seva espècie, estava condenat a desaparèixer i amb ella tots els contes de llops, almenys el dels llops dolents. El llop va meditant en com els han tractat sempre en els contes, com bèsties terribles i malvades.

Les titelles diferents, l'escenari i la música va ser en conjunt les peces més importants de la posada en escena, en el cas de la música, per la seva interpretació en viu.

L'objectiu de l'obra es basa que en altres temps els contes clàssics com "La Caputxeta vermella", van ser escrits en un sentit moral, per avisar als joves que no devien fiar-se de qualsevol que els tractara d'enganyar amb alguna proposta, ja que la bèstia es disfressava de molts aspectes. Però ara aquests missatges els falta sentit, ja que els nens receptors d'aquests contes son molt petits i no capten el missatge. Per això l'enfoc que li van voler donar a aquests contes clàssics, tenen més a veure amb la visió del llop a l'actualitat.


La companyia de teatre d'aquesta interpretació és "Menchosa Teatro"


Vídeo d'una petita sinopsis de l'obra

No hay comentarios:

Publicar un comentario