jueves, 5 de noviembre de 2009

Articles d'educació

Seminari 29 - Octubre - 2009 / Dijous

La sessió de seminari d'aquest dia ha començat explicant l'entorn sonor que hem escoltat de camí a la universitat.
A mi personalment em va sortir una llista on no s'acabava mai la quantitat de sons que anava escoltant.
Escoltes sons que potser no escoltes mai, o et dones compte que no hi han ocells que canten, com li va passar a l'Albert.
Escoltem sons de tot tipus, des d'una música, les nostres passes, pàgines del diari passant...
De tots aquests sons que vam escoltar vam caracteritzar-los en tres apartats. Per una part els sons naturals i artificials, per altre banda els agradables i els molestos, i per últim els sons mecànics o provinents de veus.
Els sons que escoltem poden afectar el nostre estat d'ànim.

Seguidament vam començar a comentar els articles que havíem portat per aquell dia, relacionats amb el món de l'educació.

Article 1 - "Canvis i noves estructures", Estris (2009) núm. 169, p. 8 - 9. de Marta.

Aquest article ens parla de la importància de les famílies i de com aquestes han evolucionat cap a una revolució important.
Una descripció de l'actualitat més els tabús de famílies que podem trobar avarca aquest tema.
Li vam donar importància en com les famílies tenen que compaginar la vida laboral i familiar, i vam arribar a la conclusió que: nosaltres hem de saber donar resposta al problema social i hem d'estar atents als canvis.

Article 2 - "Primers passos a l'espai nadó", Guix d'infantil (2009) núm. 51. de Raquel

Aquest article ens parla de com hem d'actuar amb nens de 0 a 3 anys. Recursos que podem fer per a que el nen desenvolupi característiques motores relacionades amb la seva edat. Tot i que hi han pares que es preocupen quant veuen que el seu nen encara no gateja o camina i ja ho hauria de fer. Cada nen és un món i no hem de fer comparacions amb els altres.
A més ens parla d'espais familiars (espai del nadó), aquests espais son centres que estan constituïts per pares i mares amb els seus nens on poden tenir l'oportunitat de relacionar-se i intercanviar experiències, hàbits, jocs...

Article 3 - "Petons i queixalades" Revista Infància (2009) de Georgina

Aquest article ens parla de la importància de quan els nens et fan petons i de quan et fan queixalades.
Els petons són símptomes d'alegria, d'estimació...
Les queixalades les fan quan alguna cosa no li agrada.
Hem de fixar-nos en aquestes coses ja que la falta de petons, o de fer molts, moltes queixalades...poden venir d'un ambient familiar amb falta d'atenció...

Article 4 - "El problema no és la ratio sinó la falta d'un auxiliar" Escuela en acción (2009), núm. 10633. p. 6 - 8 el meu article.


Article que consta d'una entrevista de Juan Sànchez Muliterno, president de l'Associació Mundial d'Educacdors Infantils.
En aquesta entrevista es formulen preguntes com l'educació en valors com fet important, les situacions de cada comunitat, el Plan Educa3 nou, com poden contribuir els pares, el ratio... Com a fet rellevant dir que en Anglaterra ens podem trobar 3 nens per aula, amb la gran diferenciació dels nens que ens podem trobar aquí.

Article 5 - "Conversar amb els infants" Guix d'infantil (2009) núm. 51. p. 15 - 19 de Elissa.


Aquest article ens parla de la importància de les competència comunicatives que han de tenir els mestres. De les diferents maneres d'interpretar amb nens, de que la manera de com escoltar-los pot ser una manera d'aprendre. La comunicació és fonamenta i els mestres han de tenir unes capacitats d'habilitats comunicatives molt importants per poder portar una classe.

Article 6 - "On és la Paula" Guix d'infantil (2008) núm. 41. p. 14 - 17 de Mercè


Aquest article ens parla de com una professora d'una escola d'Esparreguera comença una activitat molt interessant amb els se
us alumnes a partir de que una nena de l'aula, la Paula s'en va a Uruguai. Treballen la distància amb un mapa, el temps, els horaris, les il·luminacions de cada país... La Paula quant torna a l'escola parlen de tot el que han après amb el seu viatge.

Aquesta sessió de seminari m'ha servit per parlar de temes d'educació que estan al dia en totes les aules, les famílies, les queixalades, la bona comunicació...
En cada article he aportat una mica el que m'ha semblat cada article amb petites reflexions. Ha sigut una sessió interessant per a tots nosaltres, i per conèixer més revistes infantils.

La frase de la sessió d'avui és:

Les habilitats comunicatives és una capacitat molt important qu
e han de tenir els mestres, ja que la comunicació és fonamental.

No hay comentarios:

Publicar un comentario