lunes, 26 de octubre de 2009

L'educació no és neutre, juguem amb valors de tot tipus

Seminari 20-Octubre-2009 / Dimarts

Una aportació sobre una mica de cultura per part de l'Anna i Pia, una mica d'informació sobre l'anglès, el català i la que hem anomenat "Setmana Blanca" i a continuació una sessió intensa i enriquidora sobre el llibre de "Educació i vida quotidiana" de l'autora: Eulàlia Bosch.
Primer de tot vam parlar de que ens havia semblat el llibre, el seu fons, l'autora, la manera d'escriure...i continuadament i fent barreja de tot una mica vam parlar dels assajos que contenia el llibre.
Generalment a tots ens va agradar el llibre, només una o dues crítiques es van escoltar a la classe.
Vam parlar de tots els assajos que vam tenir escollir i a partir d'aquí he tret les conclusions d'una classe de tot el que m'ha aportat i he pensat.


Conclusions del assajos i temes tractats:

- Hem de crear un clima abans de començar una classe.

- He d'escoltar el que diuen abans de donar resposta.
- A vegades, nosaltres els mestres, compensem la necessitat d'efecte.

-A l'escola, no podem estar per tots els nens, per tant hem d'ensenyar a que el nen sàpiga esperar el seu torn.
- "Els alumnes no te'ls estimes a tots de la mateixa forma, però el professor ha d'intentar que això no es noti i manifestar que cadascú t'importa tan com l'altre. (Jaume Cel·la).
- Hem de compartir idees.
- Hem de fer a l'escola un aprenentatge lliure, participatiu...(tal com va dir la Anna a la sessió us convido a que us informeu sobre la manera d'ensenyar de
Maria Montessori).

- La nostre resposta a vegades pot apagar la seva curiositat, per tant no ens hem d'avançar a donar respostes"
- Els interrogants necessiten temps.
- Una explicació per si sola, no modifica les idees.

Amb totes aquestes aportacions, personalment em va fer pensar en com hem de tractar amb els nens, quan hem de donar respostes, com hem d'actuar en situacions difícils per nosaltres. Ens adintrem a un món ple d'incògnites, i passarem per molts temes que Eulàlia Bosch a anat esmentant en el seu llibre, i tal com he remarcat en el títol en que l'educació no és neutre i juguem amb valors de tots tipus, és per a mi la vessant del que podrien ser els dies a dies d'estar amb nens.

Per tant, per totes aquestes conclusions tretes de la sessió, més el que m'ha semblat aquesta sessió, la frase de la sessió d'aquest dia és:



"Hem de saber moure'ns per la incertesa"

Fotografia de Rehilete1

No hay comentarios:

Publicar un comentario