lunes, 26 de octubre de 2009

Pràctica amb GIMP

Gimp és un programa per el tractament d'imatges i creat per voluntaris.
Serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els usos típics inclouen la creació de gràfics i logotips, el canvi de mida i retallat de fotografies, el canvi de colors, la combinació d'imatges usant capes, l'eliminació d'elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d'imatges, també el podem utilitzar per crear imatges animades divertides.

Per fer aquesta pràctica he escollit una fotografia d'una de les platges de Formentera.


Imatge Original

Primer.
Amb l'eina de retall he seleccionat la part de la imatge en la que em volia fixar i per a que quedin constats més els detalls. Aquest ha sigut el resultat, on els vaixells del final de la imatge es poden veure més clarament.



Segon.
Amb la imatge hem fet una reducció del nombre de píxels. Hem aconseguit aquesta reducció anant a "escalar imatge" i hem fet la reducció, per tant ara la imatge és de 2072 x 1554 píxels, ara pesa menys i ocupa menys espai en la memòria.



Tercer.
En aquesta ocasió hem eliminat aspectes de la imatge. Com podreu observar hem eliminat de la imatge alguns vaixells , les boies del mar, i alguna de les roques.
Hem pogut realitzar aquesta pràctica a partir de la opció del tampó, hem seleccionat una part del mar i hem tapat clonant el que hem esmentat.
Així ha quedat!


No hay comentarios:

Publicar un comentario